.........."κιτρινισμένες λιθο/γραφίες για τον Άνθρωπο και τις αξίες που χάθηκαν στην εποχή των μνημονίων"...

~~~

..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει νά 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη... Νίκος Μπελογιάννης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξωρισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΒΗΜΑ του Πολίτη: «Αφανίστε τον ελληνικό λαό» - ζητάει η τρόικα προκ...

ΤΟ ΒΗΜΑ του Πολίτη: «Αφανίστε τον ελληνικό λαό» - ζητάει η τρόικα προκ...
.........Καλοκαιρινές μέρες & νύχτες..........................Ιστοσελίδα για κοινωνικό-πολιτικά ζητήματα..............................ΙΟΥΛΗΣ 2018....

Το Θέμα της Ημέρας

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον Μαραθώνα – Ταρακουνήθηκε και η Ανατολική Αττική

Λέκκας: «Η δραστηριότητα στην περιοχή θα συνεχιστεί με μικρούς σεισμούς»


Ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας εξήγησε ότι πρόκειται για το βόρειο άκρο του επίκεντρου, που έδωσε το «σμήνος σεισμών» της 9ης Ιανουαρίου.
Κάλεσε τους κατοίκους να μην ανησυχούν. Συνέχεια του «σμήνους σεισμών», από τον ίδιο εστιακό χώρο στη βορειοανατολική Αττική, που έδωσε 18 σεισμικές δονήσεις μέσα σε δέκα ώρες, στις 9 Ιανουαρίου, χαρακτήρισε τον αποψινό σεισμό, με επίκεντρο την Σταμάτα, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο protothema.gr.
Ο ίδιος είπε ότι το φαινόμενο εκτονώνεται με ασθενείς σεισμούς και η σεισμικότητα είναι μικρή, καλώντας τους κατοίκους της Αττικής να μην ανησυχούν.
Ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Λέκκας, εξήγησε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι πρόκειται για το βόρειο άκρο του επίκεντρου που έδωσε το «σμήνος σεισμών» της περασμένης εβδομάδας .
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 9 Ιανουαρίου, οι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις που είχαν σημειωθεί, αν και ήταν ασθενείς, «ταρακούνησαν» την ανατολική Αττική, προκαλώντας σχετική ανησυχία στους κατοίκους που τους αισθάνθηκαν.
Οι σεισμοί αυτοί σημειώθηκαν ανατολικά της Ραφήνας και του Μαραθώνα, στο θαλάσσιο χώρο και έγιναν αισθητοί σε όλα τα προάστια της ανατολικής Αττικής, αλλά και στην Εύβοια. Ο μεγαλύτερος από αυτούς είχε μετρηθεί στα 3 Ρίχτερ.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελίδες